5 cách sửa lỗi không hiện Start Menu trên Windows 10

Mos shfaqja e menysë Start është një gabim mjaft i zakonshëm Windows 10. Menyja Start nuk shfaqet edhe pse keni klikuar shumë herë në butonin Start, do të sjellë shumë telashe në procesin e përdorimit të kompjuterit. Në artikullin më poshtë, Cheap Win do t’ju udhëzojë Si të rregulloni gabimin e mos shfaqjes së menusë Start në Windows 10.

Rinisni kompjuterin

Rinisja e kompjuterit është metoda e parë dhe më e thjeshtë që ne shpesh përdorim për të zgjidhur çdo problem që kemi. E drejta e autorit për kompjuterin Windows 10 mund të hasë. Ngjashëm me gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10, kjo është gjithashtu mënyra e parë që duhet të aplikoni përpara se të provoni mënyra të tjera.

Kur ka një gabim që nuk shfaq menynë e fillimit, nuk do të jeni në gjendje të kryeni Rinisjen nga operacionet normale. Atëherë duhet të bëni sa më poshtë:

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Windows + KODI për të minimizuar dritaret aktive (nëse jeni në dritare të tjera)

Hapi 2: Shtypni kombinimin e tastit Alt + F4 për të hapur kutinë e dialogut Mbyllni Windows -> klikoni në menynë rënëse -> zgjidhni Rifillo, fillo përsëri

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Në këtë pikë, kompjuteri do të riniset. Nëse jeni me fat, gabimi juaj për të mos shfaqur menynë e fillimit do të rregullohet, përndryshe do të duhet të vazhdoni të provoni zgjidhjet e mëposhtme.

Kontrolloni versionin e përditësimit të Windows

Nëse nuk mund të hapni menynë Start ose nuk mund të ekzekutoni asistentin virtual Cortana, shkaku mund të vijë nga versioni i sistemit operativ që nuk është përditësuar. Përditësimi dhe përmirësimi i sistemit operativ do t’ju ndihmojë të rregulloni gabimet e mbetura. Hapat për të kontrolluar për përditësimet e Windows 10 janë si më poshtë:

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Windows + I

Hapi 2: Zgjidhni Përditësimi dhe Siguria.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 3: Zgjidhni Përditësimi i Windows -> Nëse versioni nuk është përditësuar, përditësoni dhe rinisni pajisjen

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Përdorni modalitetin e sigurt

Shumë njerëz mendojnë se fillimi i modalitetit të sigurt dhe më pas kthimi në normalitet do t’ju ndihmojë të rregulloni gabimin e mos shfaqjes së menysë Start. Mund ta provoni absolutisht këtë metodë për të parë nëse funksionon për kompjuterin tuaj.

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Windows + LIRE -> fut msconfig në kutinë e dialogut dhe zgjidhni Hyni

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 2: Shfaqet kutia e dialogut të konfigurimit të sistemit -> zgjidhni skedën Çizme -> shënoni kutinë Modaliteti i Sigurt -> shënoni zgjidhni Minimale -> zgjidhni Aplikoni -> zgjidhni Ne rregull për të rifilluar pajisjen

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 3: Pas rinisjes së kompjuterit, do ta gjeni veten në modalitetin e sigurt. Për t’u kthyer në modalitetin normal, kryeni të njëjtat hapa si më sipër, vini re se zgjidhni kutinë në modalitetin e sigurt dhe më pas zgjidhni Aplikoni -> zgjidhni Ne rregull dhe rinisni makinën.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Çinstaloni Dropbox

Ka disa mendime se Dropbox është shkaku i gabimit të menusë Start të kompjuterit. Pra, nëse keni ngecur në procesin e të kuptuarit se si ta rregulloni këtë gabim, provoni të çinstaloni Dropbox në kompjuterin tuaj me vetëm 3 hapa më poshtë:

Hapi 1: Indi Windows + LIRE për të hapur kutinë e dialogut Vraponi.

Hapi 2: Fut komandën appwiz.cpl

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 3: Klikoni me të djathtën, zgjidhni Çinstaloni për të çinstaluar

Pas heqjes së Dropbox, mund të përdorni ende shërbime të tjera ruajtëse si Google Drive, OneDrive, Box, etj.

Rivendos Windows

Rinisja e Windows është një mënyrë tjetër që mund të aplikoni në rast se kompjuteri nuk shfaq menynë Start. Hapat janë gjithashtu shumë të thjeshtë:

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Windows + I për të hapur Cilësimet.

Hapi 2: Zgjidhni Përditësimi dhe Siguria.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 3: Zgjidhni Rimëkëmbja. Në Fillimi i avancuarzgjidhni Rifillo tani.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Hapi 4: Kompjuteri riniset, shfaqet ekrani blu. Atje, ju zgjidhni Zgjidhja e problemeve -> zgjidhni Rivendos këtë PC -> zgjidhni Mbaj dosjet e mia për t’u siguruar që të dhënat tuaja nuk do të humbasin pas procesit të rivendosjes.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Përdorni licencën e Windows 10

Duke përdorur “piraterinë”, kompjuteri juaj do të hasë shumë gabime. Prandaj, duhet t’i referoheni blerjes së një çelësi Windows me të drejtë autori për t’u përdorur.

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.86 5 yje

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menusë Start në Windows 10 4

Renditur 4.75 5 yje

249,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10 5

Renditur 4.88 5 yje

399,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10 7

Renditur 5.00 5 yje

399,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menusë Start në Windows 10 8

Renditur 4.76 5 yje

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10 9

Renditur 4.82 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10 10

Renditur 5.00 5 yje

6,900,000 fitime 14,900,000 fitime

Renditur 5.00 5 yje

290,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.91 5 yje

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.90 5 yje

349,000 fitime

5 mënyra për të rregulluar gabimin e mos shfaqjes së menysë Start në Windows 10

Renditur 4.92 5 yje

Përfundimi

Shpresojmë, pas këtij artikulli, nuk do të shqetësoheni më sa herë që takoheni gabimi humbi menynë e fillimit në Windows 10. Mos harroni të ndiqni postimet e radhës të Fitore e lirë për të përditësuar këshilla të dobishme për kompjuterin Win 10 dhe Win 11! Paç fat.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 5 cách sửa lỗi không hiện Start Menu trên Windows 10 . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Cách sửa lỗi IDM không bắt link Youtube trên Chrome, Firefox

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *