Cách cài Windows 10-7-8 từ ổ cứng HDD không cần USB chi tiết

Nëse jeni punonjës zyre dhe shpesh përdorni një kompjuter, ndoshta jeni njohur me termin “Instaloni Windows“. Dhe të paktën në 1 vit, kompjuteri juaj gjithashtu riinstalon Win 1-2 herë. Sa herë që ju duhet të instaloni Windows, zgjidhja e parë që zgjidhni është të sillni kompjuterin tuaj në dyqan, kështu që kërkon kohë dhe është e papërshtatshme. Me Si të instaloni Windows 10-7-8 nga HDD Nuk ka nevojë për USB dhe CD më poshtë, mund të instaloni plotësisht win 7, win 8 ose dritaret 10 të drejta autori në shtëpi ose në zyrë pa ndihmën e askujt.

Avantazhet e instalimit të Windows 10-7-8 nga një HDD

Për ata që janë “të ditur” në inxhinieri softuerike, ata kanë shumë mënyra për të instaluar Windows. Por në mënyrë që njerëzit “të mirë” dhe “jo të mirë” të instalojnë win, ekzistojnë 4 mënyra të zakonshme: Instaloni Windows nga CD / DVD, c.instaloni Windows direkt nga hard disku, krijoni USB BOOT për të instaluar Windowscinstaloni Windows në një mjedis Mini Windows. Çdo mënyrë ka avantazhet dhe disavantazhet e veta.

Me mënyrën e instalimit Çelësi i licencës Windows 10 ose fitoni 7-8 nga HDD pa USB dhe CD, ai gjithashtu ka shumë përparësi të jashtëzakonshme. Prandaj, kjo mënyrë e instalimit të Windows rekomandohet gjithashtu shumë.

Këtu janë avantazhet e instalimit të Windows 10-7-8 nga një HDD që nuk mund të injorohen:

 • Shpejtësia e instalimit është shumë herë më e shpejtë se instalimi i Windows nga USB ose CD, sepse përdor skedarë të kopjuar drejtpërdrejt nga hard disku.
 • Si të instaloni Windows 10-7-8 nga HDD është i zbatueshëm në shumë modele. Mbështetje veçanërisht e mirë për modelet që nuk kanë një tabaka CD ose nuk kanë një fole USB.
 • Nuk ka kosto për të blerë USB ose CD.
Tham Khảo Thêm:  Cách tải File ISO cài đặt Office 365 chính gốc từ Microsoft

Udhëzime për instalimin e Windows 10-7-8 nga HDD pa USB dhe CD

Rekomandim: Pavarësisht se çfarë sistemi operativ po përdorni, duhet ta përdorni Fitoni të drejtën e autorit. Sepse vetëm kur përdorni Windows me të drejtë autori, mund të siguroni shumë përfitime dhe të sillni siguri në kompjuterin tuaj.

1. Kushtet për të instaluar Windows nga HDD

 • Për të instaluar Windows 10-7-8 nga një HDD pa USB dhe CD, ai kompjuter duhet të funksionojë siç duhet dhe të përdorë një nga sistemet operative Windows 7/8/10.
 • Windows-i i sapo instaluar duhet të jetë i njëjti bit me Windows-in aktual.
  Për shembull: Kompjuteri aktual është Windows 7 32 bitmund të instalohet vetëm në Windows 10 32 bit.
 • Ai kompjuter duhet të ketë të paktën 2 ndarje HDD ose më shumë, dmth 2 ndarje të disqeve (Për shembull disku C dhe disku D janë 2 ndarje).

Të mashtroj: Mund të instaloni një sistem të ri operativ me një numër bitësh të ndryshëm nga ai që po përdorni si të instaloni Windows nga usb ose nga winpe.

2. Çfarë duhet të përgatisni përpara se të instaloni Windows nga hard disku?

Përgatitni: Skedari ISO i sistemit operativ që keni ndërmend të instaloni (Shkarko Win 7/Win 8/Win 10).

Kur shkarkoni Win, ju lutemi vini re:

 • Zgjidhni numrin e saktë të biteve për sistemin aktual operativ në kompjuterin që po përdorni.
 • Kompjuterët me RAM <= 2GB përdorin Windows 32bit (x86), kompjuterët me RAM > 2GB përdorin Windows 64bit (x64).
 • Sistemi operativ ekzistues duhet të ketë softuer dekompresimi.

3. Si të instaloni win 7, win 8, win 10 nga HDD pa USB/CD

Hapi 1. Ekstraktoni skedarin e instalimit

– Kryeni operacionin për të zhvendosur skedarin .ISO të instalimit të Windows në direktoriumin rrënjë të një disku në kompjuter (jo diskun C).

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provider-hdd-1
Zhvendosni skedarin .ISO të instalimit të Windows në direktorinë rrënjë të një disku.

– Ekstraktoni skedarin .ISO në një dosje me të njëjtin emër si emri i skedarit .ISO.

+ Si të dekompresoni: kliko me të djathtën në skedarin .ISOzgjidhni Ekstraktoni në Windows 10 Pro 32-bit.

+ Shënim”Windows 10 Pro 32-bit” nuk është emri i paracaktuar, nëse emri i skedarit tuaj .ISO është i ndryshëm, atëherë ky artikull do të zgjedhë ndryshe.

+ Në rast se nuk e shihni këtë meny për të zgjedhur kur klikoni me të djathtën në skedar, do të thotë që kompjuteri juaj nuk ka Winrar. Ju mund të shkarkoni Winrar për ta instaluar dhe riekstraktuar.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provide-hdd-2
Ekstraktoni skedarin .ISO në një dosje me të njëjtin emër si emri i skedarit .ISO.

– Pas nxjerrjes, do të merrni një dosje me të njëjtin emër si skedari .ISO siç tregohet më poshtë.

how-cai-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-3
Ju merrni një dosje me të njëjtin emër si skedari .ISO

– Vazhdoni të riemërtoni dosjen e nxjerrë në “BINLATE

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provider-hdd-4
Riemërtoni dosjen e nxjerrë në “BINLATE”

Shënim: Për makinat që përdorin Windows XP, këtu, ju hapni skedarin e konfigurimit në dosjen BINLATE. Kur shihni dritaren e instalimit të Windows që shfaqet, instaloni Windows normalisht. Pas instalimit të Windows 7, 8 ose 10, më pas vazhdoni ta riinstaloni përsëri sipas udhëzimeve më poshtë për të marrë një Windows plotësisht të ri.

Hapi 2: Filloni Command Prompt në Safe Mode

Në këtë hap, në varësi të faktit nëse dëshironi të instaloni win 7 – win 8 ose key win 10, ka operacione të ndryshme.

Instaloni Windows 7 nga HDD

Veprimi i parë: Rinisni kompjuterin shtypni butonin F8 shfaqet vazhdimisht në ekran Opsione të avancuara të nisjes (sfondi i zi siç tregohet më poshtë) përdorni tastet e shigjetave lart dhe poshtë për të kaluar te shtypja Hyni per te zgjedhur Riparoni kompjuterin tuaj.

 • Nëse menu Opsionet e avancuara të nisjes nuk kanë një opsion për të riparuar kompjuterin tuaj, kështu që shtypni dhe mbani shtypur butonin e ndezjes për të fikur kompjuterin. Më pas ndizni kompjuterin, shtypni F8 në mënyrë të përsëritur për t’u kthyer te “Opsionet e avancuara të nisjes” për të parë nëse ka “Riparoni kompjuterin tuaj”.
 • Nëse ende nuk ka Riparoni kompjuterin tuaj, ju lutemi rinisni kompjuterin, futni Windows normalisht. Më pas shtypni dhe mbani butonin e ndezjes, ndizni përsëri makinën, vazhdoni të shtypni F8 vazhdimisht për të parë nëse Riparoni kompjuterin tuaj është i disponueshëm.
how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-5
Ekrani i opsioneve të avancuara të nisjes

Veprimi i 2-të: Kur ekrani Opsionet e rimëkëmbjes së sistemit shfaqet, ju zgjidhni gjuhën e tastierës për të kryer hapat e mëtejshëm. Ju mund ta lini të paracaktuar si SHBA shtyp tjetër.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-6
Zgjedhja e parazgjedhur e gjuhës është SHBA.

Veprimi i 3-të: Opsionet e rimëkëmbjes së sistemit kërkon që ju të identifikoheni me Përdoruesin dhe fjalëkalimin shtyp Ne rregull.

how-cai-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-7
Ju identifikoheni Përdoruesi dhe fjalëkalimi

Veprimi i 4-të: Në ekran Opsionet e rimëkëmbjes së sistemit tjetër, ju zgjidhni Command Prompt.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-8
Zgjidhni Command Prompt.

Veprimi i 5-të: Kur shfaqet dritarja e linjës së komandës, vazhdoni ta bëni atë Hapi 3.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provider-hdd-9
Kalo te hapi 3 kur të shfaqet dritarja e linjës së komandës

Instaloni Windows 8, 8.1 dhe fitoni 10 nga HDD

Veprimi i parë: Duhet të hysh Modaliteti i Sigurt.

Si të hyni në modalitetin e sigurt: Windows është aktiv, klikoni ikonën Windows në këndin e majtë të ekranit ose shtypni tastin Windows në tastierë. Shfaqet menyja e Windows, në menunë e shkurtoreve, rivendosni kompjuterin, mbani të shtypur tastin Shift në tastierë dhe më pas klikoni Rinisni.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-10
Duhet të hyni në modalitetin e sigurt për Windows 10.
how-cai-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-11
Duhet të hyni në modalitetin e sigurt për Windows 8.

Veprimi i 2-të: Zgjidhni telashe kur kompjuteri kalon në ekran siç tregohet më poshtë.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provider-hdd-12
Zgjidhni Zgjidhja e problemeve.

Veprimi i 3-të: Zgjidhni Opsione te avancuara.

Windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-13
Zgjidhni Opsionet e avancuara.

Veprimi i 4-të: Zgjidhni Command Prompt.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-14
Zgjidhni Command Prompt.

Veprimi i 5-të: Kompjuteri do të rindizet Command Prompt.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provider-hdd-15
Ekrani i vijës së komandës.

Veprimi i 6-të: Në Command Promptklikoni për të zgjedhur llogarinë që po përdorni në kompjuter.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-16
Zgjidhni llogarinë që po përdorni në kompjuter.

Veprimi i 7-të: Më pas futni fjalëkalimin. Nëse llogaria juaj nuk ka një fjalëkalim, lini atë bosh dhe shtypni tiếp tục.

Windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-17
Ju shkruani fjalëkalimin.

Aksioni i 8-të: Në këtë kohë, dritare cmd për të hyrë në vijën komanduese do të shfaqet. Ju kaloni në Hapi 3 për të vazhduar procesin e instalimit të Windows 7-8 ose E drejta e autorit në Windows 10 nga HDD pa USB dhe CD.

Windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-18
Dritarja cmd për hyrjen e linjës së komandës

Hapi 3: Shkruani komandën CMD për të ekzekutuar skedarin e instalimit të Windows

 • Së pari: Në dritaren cmd, shkruani komandën: wmic logicaldisk merr madhësinë, titullin. Më pas shtyp Hyni për të shfaqur një listë të disqeve dhe kapacitetin e tyre.

Windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-19

 • Sipas figurës së mësipërme, kolona Titulli është emri i diskut dhe kolonës Madhësia është kapaciteti i tij. Ju duhet të kujdeseni vetëm për disqet vetëm me kapacitet. Ashtu si në foto, ju duhet të kujdeseni vetëm për 3 disqe C, D, E.
 • Më pas, ju shkruani komandën: :\BINLATE\konfigurimi ndiqni listën e emrave të disqeve që keni marrë në hapin e mësipërm dhe më pas shtypni Enter.
  Shembull: C:\BTH\setup
  D:\BTH\konfigurimi
 • Nëse kur futni komandën, nuk e shihni rreshtin Sistemi nuk mund të gjejë rrugën e specifikuar pastaj ndaloni, prisni një moment deri në dritare Konfigurimi i Windows shfaqen.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-20

 • Së fundi, kur shfaqet dritarja e instalimit të Windows, ju vazhdoni me instalimin normal si kur instaloni dritare nga një USB ose CD.

how-to-windows-10-7-8-tu-o-provided-hdd-21

Ju uroj të instaloni E drejta e autorit në Windows sukses me udhëzime të hollësishme duke përdorur fotot e mësipërme! Nëse keni ndonjë pyetje ose problem me procesin e instalimit, mund të lini një koment më poshtë Fitore e lirë ju mbështes më mirë.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách cài Windows 10-7-8 từ ổ cứng HDD không cần USB chi tiết . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Cách Active Win 10, Windows 11 bản quyền (trong 6 tháng) đơn giản

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *