Cách tạo USB cài Windows 11 bằng Rufus bỏ qua TPM 2.0 và Secure Boot

Ju dëshironi të përjetoni sistemin operativ më të fundit të Microsoft – Windows 11? Jeni të shqetësuar për problemet kur përdorni sistemin e ri operativ? Ju keni vështirësi në krijoni USB Boot për të instaluar Windows 11 sepse Windows 11 kërkon që kompjuteri të ketë TPM 2.0? Mos u shqetësoni, në këtë artikull, unë do t’ju udhëzoj Si të krijoni një USB instalimi të Windows 11 që anashkalon TPM 2.0 dhe Secure Boot me Rufusin.

Si të krijoni një boot të thjeshtë dhe të detajuar USB për të instaluar Windows 11 me Rufus

Hapat për t’u përgatitur për të instaluar Windows 11 duke përdorur USB

  • Kontrolloni nëse kompjuteri juaj plotëson kërkesat minimale për përmirësimin në Windows 11.
  • USB-ja e krijuar duhet të ketë 15 GB hapësirë ​​të lirë dhe të mos përmbajë të dhëna të rëndësishme.
  • Shiko lidhjet më standarde të shkarkimit të Windows 11 ISO nga Microsoft këtu.
  • Shkarkoni softuerin mbështetës të krijimit USB – Rufus.

Udhëzime të hollësishme për të krijuar një USB për të instaluar shpejt Windows 11

Përditëso: Versioni i ri i Rufus ka lejuar përdoruesit të krijojnë një USB instalimi të Windows që mund të “anashkalojë” TPM 2.0 dhe Secure Boot. Për të krijuar një instalues ​​që injoron këtë konfigurim, ndiqni hapat e mëposhtëm.

Hapi 1. Hapni aplikacionin Rufus sapo u shkarkua

Hapi 2. Në seksionin Pajisja ju zgjidhni USB-në ku dëshironi të krijoni instaluesin, këtu emrin tuaj USB WinGiaRe

Hapi 3. Zgjidhni SELECT për të zgjedhur Skedari ISO Windows 11 ju keni shkarkuar.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn căn chỉnh khoảng cách dòng để dàn trang trong Word

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 1

Hapi 4. Gjeni skedarin e dosjes që përmban skedarin ISO, zgjidhni skedarin Windows 11 dhe zgjidhni Hapur

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 2

Hapi 5. Ky hap është mjaft i rëndësishëm.

    • Zgjidhni Instalimi i Stardard Windows 11 (TPM 2.0, Secure Boot) nëse kompjuteri juaj mjafton për të instaluar Windows 11 duke përfshirë TPM 2.0 dhe Secure
    • Zgjidhni Instalim i zgjeruar i Windows 11 (pa TPM/pa Boot të Sigurt) nëse kompjuteri juaj Nuk ka TPM dhe Sigurt

Në këtë artikull, unë ju udhëzoj të injoroni TMP 2.0 dhe Secure, kështu që unë do të zgjedh opsionin Instalim i zgjeruar i Windows 11 (pa TPM/pa Boot të Sigurt) dentare.

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 3

Hapi 6. Tjetra, ju lutemi veproni siç tregohet më poshtë

  • Skema e ndarjes: Zgjidhni MBR.
  • Sistemi i synuar: Zgjidhni BIOS ose UEFI-CMS (ju lejon të instaloni Windows në të dy formatet e hard drive-it të kompjuterit).

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 4

Hapi 7. Jepni një emër USB-së, mund ta caktoni ose kapërceni këtë hap (lëreni si parazgjedhje)

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 5

Hapi 8. Sistemi i skedarëve zgjidhni NTFS dhe zgjidhni Filloni për të filluar krijimin e USB-së së instalimit të Windows 11.

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 6

Hapi 9: Shtypni Ne rregull Lëreni kompjuterin të fillojë procesin e krijimit të USB-së.

Shënim: Pasi USB-ja të nisë procesin e krijimit, të gjitha të dhënat e disponueshme në USB do të zhduken plotësisht. Kështu që ju duhet kopje rezervë e të dhënave për të qenë në gjendje të instaloni Windows 11 pa humbur të dhëna të rëndësishme.

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 7

Kur procesi krijoni USB instaloni Windows 11 me Rufus përfunduar, do të merrni një njoftim LEXO jeshile.

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 8

Pasi të keni përfunduar krijimin e një boot USB për të instaluar Windows 11, ju lutemi referojuni artikullit se si të instaloni Windows 11 me një USB të detajuar.

Tham Khảo Thêm:  Chi tiết 6 cách chèn File PDF vào PowerPoint nhanh nhất

Licenca kryesore e lirë e Windows 11

Pas përmirësimit të suksesshëm në Windows 11, nëse keni probleme gjatë përdorimit, duhet të blini një çelës licence Windows 11 për ta përdorur për kompjuterin tuaj. Ju lutemi kontaktoni Win Cheap menjëherë për këshilla blej licencën Key 11 me çmimi preferencial dhe mbështetet me entuziazëm në instalimin dhe përdorimin e Key.

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 9

Renditur 5.00 5 yje

Si të krijoni USB Boot për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 10

Renditur 4.84 5 yje

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 11

Renditur 4.92 5 yje

249,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 12

Renditur 4.85 5 yje

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 13

Renditur 4.86 5 yje

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 14

Renditur 5.00 5 yje

299,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 15

Renditur 4.75 5 yje

249,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 16

Renditur 4.88 5 yje

399,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 17

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 18

Renditur 5.00 5 yje

399,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 19

Renditur 4.76 5 yje

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 20

Renditur 4.91 5 yje

Si të krijoni USB Boot për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 21

Jashtë stok

Si të krijoni USB Boot për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 22

Renditur 4.73 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus, duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 23

Renditur 4.82 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

Si të krijoni një boot USB për të instaluar Windows 11 me Rufus duke anashkaluar TPM 2.0 dhe Secure Boot 24

Renditur 5.00 5 yje

6,900,000 fitime 14,900,000 fitime

Përfundimi

Me vetëm disa hapa të thjeshtë, ju keni një USB Boot për të instaluar Windows 11 krejtësisht i ri, një instalim krejtësisht i ri i Windows do të ndihmojë kompjuterin tuaj të funksionojë më mirë dhe më shpejt. Nëse keni vështirësi në procesin e instalimit, ju lutemi lini një koment më poshtë për Fitore e lirë mund t’ju ndihmojë. Paç fat!

Tham Khảo Thêm:  Cách buff tăng dung lượng 1.1.1.1, GET 12 triệu GB miễn phíCảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách tạo USB cài Windows 11 bằng Rufus bỏ qua TPM 2.0 và Secure Boot . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *