Cách tắt hoặc cách xóa Cortana trên máy tính Windows 10

Për përdoruesit e sistemit operativ Windows, Cortana nuk është e huaj. Ky është një asistent virtual që rrit komoditetin dhe lehtësinë e përdorimit për përdoruesit. Pavarësisht se është një mjet i padëmshëm, Cortana funksionon gjithmonë në sfond dhe regjistron aktivitetet e kompjuterit edhe kur përdoruesi nuk e përdor atë. Nëse nuk dëshironi që Cortana ta bëjë këtë, lëvizni poshtë për ta zbuluar Mënyra më e lehtë për të fshirë Cortana në Windows 10 Ju lutem!

Si të çaktivizoni Cortana në kompjuterët Windows 10

Windows 10 sjell shumë veçori të dobishme që përdoruesit i përjetojnë blini çelësin origjinal të Windows 10 me çmim të lirë përvojë, duke përfshirë asistentin virtual Cortana. Sidoqoftë, nëse dëshironi të çaktivizoni plotësisht aktivitetin e Cortana-s, këtu janë disa mënyra të thjeshta që mund të aplikoni:

1. Çaktivizo Cortana me regjistrin

Hapi 1: Në kutinë e kërkimit më sipër Shiriti i detyraveimport regedit dhe shtypni Hyni

Hapi 2: Zgjidhni dosjen HKEY_LOCAL_MACHINE -> zgjidhni SOFTWARE

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 3: Zgjidhni politikat -> zgjidhni Microsoft -> zgjidhni Dritaret

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 4: Zgjidhni Kërkimi i Windows -> krijoni Çelësi i kërkimit dhe shtypni Hyni

Hapi 5: Zgjidhni Lejo Cortana

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 6: Klikoni dy herë në AllowCortanaimport 0 nën artikull Të dhënat e vlerës. Kjo komandë do t’ju ndihmojë të çaktivizoni përgjithmonë Cortana në kompjuterin tuaj Windows 10.

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

QC: Blini licencë të lirë për Windows 10 dhe 11 kyç

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 2

Renditur 4.90 5 yje

349,000 fitime

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 3

Renditur 4.92 5 yje

249,000 fitime

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 4

Renditur 4.82 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 5

Renditur 4.88 5 yje

399,000 fitime

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 6

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

Si të çaktivizoni ose fshini Cortana në kompjuterët Windows 10 7

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 8

Renditur 4.84 5 yje

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 9

Renditur 4.76 5 yje

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 10

Renditur 4.86 5 yje

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 11

Renditur 4.85 5 yje

Si të çaktivizoni ose hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10 12

Renditur 4.86 5 yje

2. Çaktivizoni Cortana nëpërmjet Task Manager

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Ctrl + Shift + Esc për të hapur Menaxher detyrë

Hapi 2: Zgjidhni skedën Fillimi Dhe gjeni Cortana

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 3: Zgjidhni Cortana -> klikoni zgjidhni Çaktivizo

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 4: Kërko Cortana sipër Shiriti i detyrave

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 5: Klikoni me të djathtën mbi Cortana -> zgjidhni Cilësimet e aplikacionit

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 6: Nën seksionin Ekzekutoni në hyrjerrëshqitni rulin magnetik Aktiv rreth Joaktiv

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

3. Fikni Cortana nëpërmjet Panelit të Kontrollit

Hapi 1: Kërko Paneli i kontrollit sipër Shiriti i detyrave

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 2: Importi modifikoni politikën e grupit në kutinë e kërkimit të Paneli i kontrollit -> klikoni në lidhje Redakto politikën e grupit nën artikull Mjete administrative

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 3: Zgjidhni artikullin Konfigurimi i kompjuterit -> hapni dosjen Modelet Administrative

Tham Khảo Thêm:  Cách gửi định vị từ máy tính cho người khác bằng Google Maps

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 4: Zgjidhni Komponentët e Windows

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 5: Zgjidhni Të gjitha cilësimet -> kërkoni dhe zgjidhni Lejo Cortana

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 6: Zgjidhni Çaktivizo -> zgjidhni Ne rregull

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 7: Rinisni kompjuterin

Si të çinstaloni Cortana në një kompjuter Windows 10

Përdoruesit jo vetëm që mund të çaktivizojnë Cortana në kompjuterin e tyre, por gjithashtu mund ta çinstalojnë këtë softuer. Dhe Windows PowerShell do t’ju ndihmojë ta bëni atë.

Hapi 1: Importi Powershell në kutinë e kërkimit të mësipërm Shiriti i detyrave -> zgjidhni Drejtoni si Administrator më poshtë Windows PowerShell

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 2: Fut komandën Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 dhe shtypni Hyni

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 3: Kërko artikullin Paketa Emri i plotë dhe kopjoni rezultatin në atë hyrje

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Hapi 4: Fut komandën Hiq-AppxPackage dhe ngjitni pjesën e karakterit që sapo keni kopjuar (për shembull, një model si një imazh) -> shtypni Hyni. Tani Cortana në pajisjen tuaj është hequr dhe ju mund të mbyllni ekranin e PowerShell.

Udhëzime se si të hiqni Cortana në kompjuterët Windows 10

Duhet të theksohet se emri i Cortana do të ndryshojë në varësi të versionit të sistemit operativ. Kështu që ju duhet të kontrolloni dy herë emrin Cortana të pajisjes në Paketa Emri i plotë (hapi 3), kopjoni dhe ngjisni atë. Nëse vendosni emrin e gabuar, do të merrni një mesazh gabimi.

Në rast se dëshironi të riinstaloni Cortana në të ardhmen, kërkoni aplikacionin në Dyqanin e Microsoft. Instalimi është gjithashtu shumë i thjeshtë: shtypni ikonën Install dhe Windows do ta instalojë automatikisht aplikacionin në kompjuterin tuaj.

Përfundimi

Udhëzime për të hequr Cortana në Windows 10 do të jetë i përshtatshëm nëse nuk keni nevojë të përdorni një asistent virtual për kompjuterin tuaj. Shpresoj se ky artikull ju ka sjellë njohuri të dobishme. Mos harroni të ndiqni Fitore e lirë për të përditësuar këshilla të tjera kompjuterike Win 10, Win 11!

Tham Khảo Thêm:  Các bước cấp quyền truy cập cho Teamviewer trên MacOSCảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách tắt hoặc cách xóa Cortana trên máy tính Windows 10 . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *