Cách tắt Windows Security (Windows Defender) Windows 11

Windows Defender është Windows Security – softuer antivirus i instaluar si parazgjedhje në sistemin operativ Microsoft Windows. Ndoshta ju jeni shumë të njohur me mënyrën se si të çaktivizoni Windows Defender në kompjuterët Windows 10, por keni vështirësi ta fikni këtë softuer në Windows 11. Artikulli vijues do t’ju prezantojë me si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) Windows 11 Me e lehta!

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender në Windows 11

Pas teje blini një çelës licence për të aktivizuar Windows 11 dhe aktivizoni ato me sukses, herën e parë që përdorni sistemin e ri operativ, mund të ndiheni të panjohur. Është e kuptueshme që nuk dini si të çaktivizoni Windows Defender. Mund të aplikoni një nga dy mënyrat më poshtë: çaktivizoni Windows Defender në Cilësimet dhe nëpërmjet Autorun.

1. Çaktivizoni Windows Defender te Settings

Hapi 1: Ju shtypni kombinimin e tastit Windows + I për të hapur dritaren Cilësimet.

Hapi 2: Zgjidhni Privatësia dhe Siguria në skedën e majtë -> zgjidhni Siguria e Windows ne te djathte.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 3: Zgjidhni Mbrojtje nga viruset dhe kërcënimet.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 4: Në këtë pikë, do të shfaqet një dritare e re. Seksioni Cilësimet e mbrojtjes nga viruset dhe kërcënimetti zgjedh Menaxho cilësimet.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 5: Në seksionin Mbrojtje në kohë realezgjidhni çaktivizoni (nga Aktiv konvertuar në Joaktiv).

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 6: Dritare Kontrolli i llogarisë së përdoruesit shfaq, ju zgjidhni po për konfirmimin përfundimtar.

Tham Khảo Thêm:  Cách xóa một trang bất kỳ, trang trống trong Word

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Kështu që ju keni fikur me sukses Windows Security në kompjuterin tuaj Windows 11. Vini re se kjo nuk është një mënyrë për të çaktivizuar përgjithmonë softuerin. Përdoruesit mund të riaktivizojnë plotësisht Windows Security në çdo kohë.

2. Fikni përgjithmonë Windows Defender me Autorun

Metoda e çaktivizimit të Windows Defender me Cilësimet ka një kufizim, domethënë pas çdo rifillimi të kompjuterit, siguria do të aktivizohet automatikisht. Dhe nëse doni ta fikni, do të duhet të përsërisni procesin. Prandaj, për ata që duan ta fikin përgjithmonë këtë softuer antivirus, kjo nuk është padyshim metoda optimale.

Sidoqoftë, nuk keni nevojë të shqetësoheni sepse duke përdorur Autorun duke ndjekur hapat e mëposhtëm, mund të çaktivizoni përgjithmonë Windows Defender në sistemin tuaj operativ Windows 11.

Hapi 1: Kryeni procesin e çaktivizimit të Windows Defender përmes Cilësimeve siç u prezantua më sipër. Duhet të bëni fillimisht këtë hap dhe më pas hapat për ta çaktivizuar nga Autorun më poshtë.

Hapi 2: Klikoni këtë lidhje për të shkarkuar Ekzekutimet automatike -> zbërthejeni dhe instaloni softuerin.

Hapi 3: Klikoni në ikonën Kërko në Taskbar -> në shiritin e kërkimit futni msconfig -> zgjidhni Drejto si administrator

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 4: Në dritaren e re të shfaqur, zgjidhni skedën Çizme -> zgjidhni Çizme e sigurt -> zgjidhni Minimale -> zgjidhni Aplikoni -> zgjidhni Ne rregull.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 5: Zgjidhni Rifillo, fillo përsëri për të rifilluar makinën. Vini re se është e nevojshme të ruani të gjithë skedarët e punës dhe të fikni të gjitha programet për të shmangur humbjen e të dhënave. Pas rindezjes, kompjuteri juaj do të kthehet në modalitetin e sigurt.

Tham Khảo Thêm:  Cách tạo và tham gia nhóm Microsoft Teams trên điện thoại và máy tính

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 6: Kur jeni në modalitetin e sigurt, hapeni Ekzekutimi automatik që keni instaluar më herët në hapin 2.

Hapi 7: Kur Autoruns SystemInternals shfaqet, zgjidhni skedën Shërbimi pastaj prisni pak që sistemi të ngarkohet.

Hapi 8: Zgjidhni Opsione -> zgjidhni Hide Entries Windows duke klikuar mbi të.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 9: Lëvizni poshtë, gjeni WinDefend dhe zgjidh.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 10: Klikoni me të djathtën në ikonën Filloni sipër Shiriti i detyrave -> zgjidhni Vraponi.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 11: Importi msconfig dhe zgjidhni Ne rregull ose shtypni Hyni.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 12: Zgjidhni skedën Çizme -> hiqni zgjedhjen Çizme e sigurt -> shtypni Aplikoni -> zgjidhni Ne rregull.

Udhëzime se si të çaktivizoni Windows Defender (Windows Security) në Windows 11

Hapi 13: Konfirmo Rinisjen për t’u kthyer në modalitetin normal nga modaliteti i sigurt.

Blini licencë të lirë çelësin Windows 11

Tani çmimi i licencës Windows është shumë i lirë, çmimi është vetëm 299 mijë. Blini një herë, përdorni për gjithë jetën, nuk duhet të “cr4ck”, përdorimi i një licence do të ndihmojë kompjuterin tuaj të funksionojë më mirë, gjithmonë i përditësuar.

Përfundimi

Varet nga ajo që dëshironi çaktivizoni Windows Defender në Windows 11 një herë ose përgjithmonë, ju mund të zgjidhni një nga dy mënyrat e mësipërme. Në përgjithësi, të dyja metodat janë mjaft të thjeshta dhe nuk kërkojnë shumë kohë. Nëse ende hasni ndonjë problem gjatë procesit të zbatimit, ju lutemi komentoni më poshtë në mënyrë që Win Cheap t’ju ndihmojë të përgjigjeni!Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách tắt Windows Security (Windows Defender) Windows 11 . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *