Windows 11 Pro khác gì Windows 11 Home? Vì sao nên dùng bản Pro?

Kur instaloni sistemin operativ, do të ketë raste kur pyesni veten nëse duhet të instaloni Windows 11 Home apo Windows 11 Pro. Arsyeja është sepse ju nuk e dini ndryshimin midis këtyre dy versioneve. Pra, në postimin e sotëm, ne do Përmbledhje e Windows 11 Home vs Windows 11 Pro.

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? së pari

Krahasimi i përgjithshëm i informacionit teknik të Windows 11 Home dhe Windows 11 Pro

Ju mund të shihni ndryshimin e përgjithshëm për sa i përket numrave në tabelën e krahasimit të Win 11 Home dhe Win 11 Pro më poshtë:

Veçori Windows 11 Home Windows 11 Pro
Cilësimet lokale të përdoruesit Nuk jane Kanë
Lidhni Active Directory/Azure AD Nuk jane Kanë
Hyper-DRAW Nuk jane Kanë
Windows Sandbox Nuk jane Kanë
Desktopi në distancë i Microsoft Vetëm klient Kanë
Windows Përshëndetje Kanë Kanë
Kriptimi i pajisjes Kanë Kanë
Firewall dhe mbrojtja e rrjetit Kanë Kanë
Mbrojtja e internetit Kanë Kanë
Kontrollet/mbrojtja prindërore Kanë Kanë
Çizme e sigurt Kanë Kanë
Antivirus i Windows Defender Kanë Kanë
Kriptimi i pajisjes BitLocker Nuk jane Kanë
Mbrojtja e informacionit të Windows Nuk jane Kanë
Menaxhimi i pajisjes celulare (MDM) Nuk jane Kanë
Politika e Grupit Nuk jane Kanë
Enterprise State Roaming me Azure Nuk jane Kanë
Qasja e caktuar Nuk jane Kanë
Sigurimi dinamik Nuk jane Kanë
Përditësimi i Windows për Biznes Nuk jane Kanë
Modaliteti i kioskës Nuk jane Kanë
RAM maksimale 128 GB 2 TB
Numri maksimal i CPU-ve së pari 2
Numri maksimal i bërthamave gjashtedhjete e kater 128

Kështu, ju mund të shihni lehtësisht ndryshimin themelor midis këtyre 2 versioneve. Përdoruesi çelës i lirë Windows 11 Pro do të marrë më shumë përfitime dhe nuk do të kufizohet në disa veçori si versioni i Windows 11 Home.

Tham Khảo Thêm:  Sửa lỗi “Sorry, We Are Having Some Temporary Server Issues" trên Office 2013

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 2

Krahasoni detajet duke përdorur Win 11 Home dhe Win 11 Pro

së pari. Konfigurimi i sistemit operativ

Ju do të shihni qartë ndryshimin midis këtyre dy versioneve kur instaloni sistemin operativ. Për të instaluar versionin Home, ju nevojitet një llogari Microsoft dhe një lidhje rrjeti. Ndërkohë, Win 11 Pro nuk e kërkon dhe mund ta konfiguroni plotësisht me një llogari lokale, pa lidhje interneti.

2. Virtualizimi dhe telekomandimi

Dallimi tjetër qëndron në faktin se Hyper-V dhe Windows Sandbox mbështesin vetëm versionin Pro. Me versionin Home, përdoruesit nuk mund të hyjnë në distancë duke përdorur Microsoft Remote Desktop, por duhet të mbështeten në aplikacione të palëve të treta.

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 3

Sa i përket versionit Pro, përdoruesit mund të përfitojnë nga Hyper-V për të krijuar makina virtuale, të përshtatshme për ata që pëlqejnë të përjetojnë një version “virtual”, siç është Win i vjetër ose ndonjë sistem tjetër operativ. Përveç kësaj, Windows Sandbox ju ndihmon gjithashtu të provoni të instaloni ndonjë aplikacion, të shikoni nëse ka ndonjë rrezik dhe më pas të vendosni ta instaloni në kompjuterin tuaj.

3. CPU dhe RAM

Në thelb, të dy Windows 11 Home dhe Pro ndajnë të njëjtat kërkesa minimale të sistemit dhe mund të punojnë në të njëjtin PC. Sidoqoftë, Windows 11 Home do të ketë disa kufizime të tjera përveç Windows 11 Pro, si p.sh.

 • Kompjuterët Windows 11 Home mund të mbështesin vetëm 1 CPU, dhe me Windows 11 Pro, ai do të mbështesë deri në 2 CPU.
 • Në mënyrë të ngjashme, Windows 11 Home mbështet vetëm deri në 64 bërthama CPU dhe numri i bërthamave të CPU-së Windows 11 është 128.
 • Windows 11 Home mbështet vetëm deri në 128 GB RAM ndërsa Windows 11 Pro mbështet deri në 2 TB RAM.
Tham Khảo Thêm:  Cách tạo bản Ghost Windows 7,8,10 và 11 bằng OneKey Ghost đơn giản

4. Shërbyer nevojat e biznesit

Në fakt, ndryshimi më i dukshëm midis versioneve Home dhe Pro qëndron në veçoritë e biznesit. Win 11 Home mund të përdoret për përdorim personal, por nuk është zgjedhja perfekte për bizneset sepse këtij versioni i mungojnë shumica e veçorive të menaxhimit. Ndërkohë, Windows 11 Pro mbështet një sërë veçorish unike për t’i shërbyer nevojave të biznesit si:

 • Menaxhimi i pajisjes celulare
 • Politika e Grupit
 • Enterprise State Roaming
 • Qasja e caktuar
 • Sigurimi dinamik
 • Përditësimi i Windows për Biznes
 • Modaliteti i kioskës
 • Active Directory/Azure AD

5. Siguria

Për sa i përket sigurisë, Win 11 Pro është “shumë përpara” se Win 11 Home. Arsyeja vjen nga fakti se versioni Pro u shërben nevojave të biznesit – të cilët shpesh punojnë me informacione të ndjeshme dhe të rëndësishme, kështu që versionit Pro i janë shtuar shumë veçori sigurie për të optimizuar përvojën dhe për të ofruar një përvojë më të mirë të përdoruesit. paqe mendore për përdoruesit .

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 4

Rreth veçorive Siguria e Windows 11 Promë e spikatura është enkriptimi BitLocker dhe Mbrojtja e informacionit të Windowsn. Funksioni i enkriptimit të të dhënave BitLocker i lejon përdoruesit të enkriptojnë drejtpërdrejt në hard disk dhe nuk mund të aksesohet nga askush. Edhe nëse kompjuteri juaj është vjedhur, skedarët tuaj janë ende të sigurt. Dhe Mbrojtja e Informacionit të Windows është përgjegjëse për parandalimin e rrezikut të humbjes së të dhënave nga jashtë.

A duhet të përdor çelësin Windows 11 Home apo Pro?

Kur të përfundoni së lexuari këtë krahasim të veçorive Windows 11 Home vs Win 11 Pro, me siguri keni zgjedhur për versionin tuaj të Windows 11. Nëse nevojat tuaja të përdorimit janë të thjeshta, zgjidhni versionin Home dhe nëse keni nevojë për më shumë gjithëpërfshirje, Windows 11 Pro është zgjidhja perfekte.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn fix lỗi License Checkout Timeout AutoCAD 2023

Nëse keni një zgjedhje, mund t’i referoheni shërbimit në WinGiaRe për të blerë çelësa të lirë Win 11 Home dhe Pro.

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 5

Renditur 4.84 5 yje

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 6

Renditur 4.92 5 yje

249,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 7

Renditur 4.85 5 yje

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 8

Renditur 4.86 5 yje

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 9

Renditur 4.75 5 yje

249,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? dhjetë

Renditur 4.88 5 yje

399,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 11

Renditur 4.82 5 yje

349,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? i dymbëdhjeti

Renditur 5.00 5 yje

399,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 13

Renditur 4.76 5 yje

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 14

Renditur 4.91 5 yje

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 15

Jashtë stok

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 16

Renditur 4.73 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 17

Renditur 4.82 5 yje

1,190,000 fitime 2,990,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 18

Renditur 5.00 5 yje

6,900,000 fitime 14,900,000 fitime

Si ndryshon Windows 11 Pro nga Windows 11 Home? Pse duhet të përdorni versionin Pro? 19

Renditur 4.86 5 yje

Përfundimi

Në postimin e mësipërm, Fitore e lirë analizuar Dallimet kryesore midis Windows 11 Home dhe Windows 11 Pro. Shpresojmë që pas këtij artikulli, ju keni vendosur të zgjidhni se cili version është më i miri për nevojat tuaja.

4.9/5 – (18 vota)Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Windows 11 Pro khác gì Windows 11 Home? Vì sao nên dùng bản Pro? . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *